Vävstugan

Är du intresserad av att vara med?

Ring Lotta Weinfors 070-147 13 84 el. Lena Ewinson 076-621 42 59

Avgiften är ännu endast 100 kr per termin. Du kan betala direkt till Lotta

Därutöver betalar du bara för det vävmaterial du gör av med.

Naturligtvis ska du vara medlem i hembygdsföreningen.

Medlemsavgiften är 100 kronor per år och person och betalas på bankgiro 262-3296
Glöm inte att ange namn och adress.

Lotta klipper kuddväven

Ordning i hyllorna

Ordning i hyllorna. Blivande trasmattor

Vi finns på övervåningen i Föreningshuset på Hultsfreds slätt.

I hembygdsföreningens vävstuga finns det numera 14 vävstolar i olika storlekar.

Vi väver allt från trasmattor till möbeltyg och gardiner. Du är välkommen både som nybörjare och mer van väverska eller vävare.

Vi träffas enligt ett uppgjort schema och däremellan väver vi själva eller arbetar med uppsättningen av någon väv.

Så blev det inte våren 2020. Den här våren har inte varit som andra så vi ses inte på någon bestämd dag utan var och en kommer när det passar. En del vill ju vara ensamma eller åtminstone ha långt till grannen. Några av oss är ju lite äldre och bör vara extra försiktiga i corona-tider.

Det har inte hindrat att vi nu har kunnat flytta in i den stora salen som vi har drömt om i alla år.  Med stor energi har det målats och gjorts fint. Efter hand kommer vävstolarna igång och hyllor kommer på plats. Det är på väg att bli jättefint! Nu är vi inte utspridda i huset utan är koncentrerade till den bortre delen.

Vi hoppas att höstterminen ska bli lite bättre och att vi kan träffas igen utan risk för covid 19-smitta.

Här kommer i alla fall de planerade dagarna när vi ses och som vanligt är det onsdagar kl. 18:

12/8, 2/9, 23/9, 14/10, 4/11, 18/11 och 2/12

Här nedan ligger lite bilder från vårens arbete med nya vävstugan. Klicka på dem så får du upp en större bild.

Här ska målas! Nya vävlokalen ska bli fin

Britt-Sofie målar lister

Nästan klart, bara ett element kvar

Nu kommer vävstolarna in

De första vävstolarna är igång och fika/arbetsbordet är på plats

Lottas gardinkappa är redo att dras på

Blivande ripsmatta

Solvning

Ås Vävgarner
Blomqvist Nordiska vävgarner

En dörrmatta i jeanssömmar och snören.

Eva-Lena och Britt funderar över vävnotan.

Marit väver grytlappar

Brödkorgsdukarna var roliga att väva. Det kanske vi gör om.

Ankis vårgröna matta på G